Варненската окръжна прокуратура разследва изнудване, в което са участвали общински служители.

...
Варненската окръжна прокуратура разследва изнудване, в което са участвали общински служители.
Коментари Харесай

Хванаха варненски общинари за рекет |

Варненската окръжна прокуратура проверява изнудване, в което са взели участие общински служители. С мярка за неотклонение в ареста са трима от общо шестима привлечени в схемата за рекет.

От известието на прокуратурата се схваща, че е доказано задържането на главния контрольор в отдел „ Строителен надзор “ в община Варна Добри Добрев (споменат е в формалното известие като Добри Д.), задържан по случая още преди три седмици.

В ареста са още Жечо Ж. и Илия Ст., само че те не са общинари. С парична гаранция от 5000 лева е и Момчил Б., заяви.

На прицел са още Иван Л. и Атанас А. Първият е Иван Луканов, шеф на отдел " Строителен надзор " в общината, за който обвиняването изиска домашен арест. Вторият - известният предприемач Атанас Атанасов - Кеби, за който прокурорите искаха задържане под стража. Съдът обаче остави двамата на независимост.

От държавното обвиняване прецизираха, че длъжностните лица от общината са разследвани за съучастничество.

Историята се случила през юли и почнала с мъж, който имал неподвижен парцел в местността Ален мак, а групата му желала 15 000 лева да не го събори. Срещу градежа била внесена жалба - тя била заведена от човек на име Момчил против 100 лева Подкупът от 15 000 лева трябвало да докара до евакуиране на жалбата. Три дни преди да бъде импортирана, по нея била извършена инспекция от основния контрольор Добри Д., дружно с колежка. Потърпевшият подал сигнал за изнудването, а служители на реда и прокурори разкрили 10 000 лева у Момчил, дадени от изнудвания. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР